Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δωρεάν όλα!

Οι χειρότερες νευρώσεις στην εποχή μας ξεκινούν από τη στιγμή που αποφασίζεις να ζητήσεις πράγματα χωρίς να είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις κάτι γι'αυτά. Ζούμε στην εποχή του δωρεάν, του groupon, του "θέλω αυτό γιατί έτσι...", του "τι, θα πληρώσω κιόλας;", του "τι, δε θα μου το στείλετε δωρεάν; τι εταιρία είστε;". 

Πόσες φορές τα έχω ακούσει και πόσες φορές μάταια προσπάθησα να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει τον καθένα να πιστεύει ότι μία εταιρία θα πρέπει να διαθέτει τα πάντα δωρεάν. Αν στον ίδιο άνθρωπο ζητήσεις να δουλέψει για 'σένα και του πεις "τι, θα σε πληρώσω κιόλας; τι υπάλληλος είσαι;", φυσικά θα ζήσεις τη μεγαλύτερη επανάσταση του αιώνα. 

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και αυτό που έμαθα -γιατί το θέατρο σχολείο είναι- είναι ότι κανείς δε θέλει για πελάτη έναν που δε θέλει να πληρώνει ποτέ, ακριβώς όπως κανείς δε θέλει για εργοδότη έναν που δεν καταβάλει μισθό. Το χρήμα δεν είναι το παν. Ο τρόπος που το χρησιμοποιεί ο καθένας όμως σε βοηθά να καταλάβεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις. Αυτός που δε θέλει να πληρώσει για μία υπηρεσία είναι ο ίδιος που αύριο ως φίλος θα απαιτεί να τον υπηρετείς, και στην ώρα της ανάγκης... Λούης!!! 

Το χρήμα συμβολίζει τον κόπο σου, τον ιδρώτα σου, το χρόνο σου, κι αν δεν είσαι διατεθειμένος να το ξοδέψεις για δικές σου ανάγκες, φαντάσου τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για τις ανάγκες των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε ένα κλειδί: